През вчерашния ден Държавна агенция Архиви пусна новия си сайт Съветската

...
През вчерашния ден Държавна агенция Архиви пусна новия си сайт Съветската
Коментари Харесай

Боян Дуранкев: На чичо домашните историчета! Джендъристорици с фараш да ги ринеш!

През вчерашния ден Държавна организация " Архиви "  пусна новия си уебсайт " Съветската окупация в България (1944 - 1947 г.) ", част от тематичната цифрова сбирка " Архивите приказват ". В уеб страницата са публикувани 1472 документа с 2670 изображения, като те са събрани са от 27 архива, а най-ценните се съхраняват в Централния държавен списък. Целта е чрез него да се запълни значима и основна празнота в познанията на общество ни за близкото минало. 

Икономистът проф. Боян Дуранкев направи къс коментар във Фейсбук. Sofia24.bg го разгласява без редакторска интервенция:

На чичо домашните историчета!

Вчерашната (псевдо)История.BG, както и не доста политизираната Главна дирекция " Архиви " показаха злокобните години на кървавата руска окупация (1944-1947 г.) на България.

Узнахме че има 120 починали български жители през тези 4 години. Направете си труда, справката е забавна - над 80% от починалите са при случай с камион или автомобил по очуканите български пътища.

Очаквам идващия лист с над 4 000 починали български жители, с цел да бъдат " исторически неутрални " тези анализатори.

Да им оказа помощ. По време на Втората международна война България е подложена на няколко талази от въздушни бомбардировки, главно от съюзническите сили на Англия и Съединени американски щати. Най-тежките бомбардировки се случват в интервала 1943-1944 година, когато съдружниците нападат разнообразни стратегически обекти, в това число София и други огромни градове. Според разнообразни източници, общият брой на починалите български жители по време на тези бомбардировки е към 4,000 души. Най-много жертви са дадени в София, която е подложена на най-интензивните офанзиви.

Освен убитите, хиляди хора са били ранени, а забележителна част от столицата е разрушена, в това число цивилни здания, инфраструктура и културни обекти. Това са тежки " наказания " и репарации към България.

Впрочем, реверанс пред паметта на всички почтени жертви!

Забележете: починалите българските жители и в двата случая са на първо място цивилни лица, които не са провокирали С НИЩО убийците си!

Геноцидът в Дрезден да не би да е бил оправдан; Хирошима и Нагасаки да не са били военни обекти?!

Но живеем в следена народна власт и ловко насочвана агитация! Джендъристорици (въвеждам ново научно разбиране: едно мислиш, друго се постанова да говориш) с фараш да ги ринеш!

Не че (псевдо)История.BG приковава безконечен зрителски интерес, само че да разберем най-малко хората, които си оправдават доходите; да не желаете да работят в " Марица Изток " или в " МакДоналдс ", въпреки всичко?!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР